Sétálsz az utcán, amikor egyszer csak megakad valamin a szemed az egyik kirakatban. Szerelem első látásra! Ugye, ismerős a szituáció? Ha cipővásárlásról van szó, mi, nők, nem ismerünk határokat.

 

De tudtad, hogy pár évszázaddal ezelőtt csak a férfiak viseltek magas sarkút? Eredetileg nem is gyaloglásra tervezték őket (ezzel néha egyetértünk ma is), a Közel-Keleten lovagláshoz viselték a férfiak, mivel segített nekik abban, hogy harc közben biztosan a nyeregben maradjanak. Persze idővel a perzsák cipője ’trendivé’ vált. Érdekes, hogy akkoriban a magas sarok férfiasnak számított, a nők lapos talpú lábbelit hordtak.

 

Az 17. század végéig nem volt nagy különbség a férfi és a női cipők között, azonban az 1740-es években változás történt, és lassacskán a magas sarkú viselése a nők privilégiuma lett. Akkoriban egy szép cipő elkészültére akár hetekig is vártak a hölgyek, ma azonban a női cipő webáruházaknak köszönhetően pillanatok alatt megrendelhetjük a nekünk tetsző darabot.

 

Nézz körül nálunk Te is, és bátran rendelj a remek női cipők közül, hiszen tudjuk jól; egy nőnek sosem lehet elég cipője!